Afdrukken
Categorie: Uncategorised
Hits: 437

Oefening basis 1

Maak een schakeling waarbij 5 drukknoppen uitgelezen worden. Elke drukknop komt overeen met één positie van de servo. Geef op de LCD aan welke positie ingenomen wordt.


 

Oefening basis 2

Lees de waarde van de potentiometer uit, geef deze weer op het LCD en zorg dat de servo de positie van de potentiometer volgt.

Oefening basis 3

Lees de waarde van de potentiometer uit en stuur een L293 zodanig aan dat de DC motor naar links draait wanneer de analoge waarde<512 en naar rechts in het ander geval. Geef op het LCD “links” of “rechts” aan.

Oefening basis 4

Maak een spanningsdeler met een weerstand en een LDR en geef op de LCD weer of het "donker" of "licht" is. Bij donker moeten de rolluiken omlaag (=DC motor aansturen in wijzerzin totdat knop1 wordt ingedrukt). Bij licht moeten de rolluiken omhoog (DC motor in tegenwijzerzin totdat knop2 wordt ingedrukt). Voorzie ook een hysteresis zodat bij halve duisternis de rolluiken niet beginnen oscilleren. Denk ook na over beveiliging van de drukknoppen, zodat er geen gevaarlijke situatie ontstaat wanneer een knop kapot gaat, of een draad breekt.

Oefening gevorderd 1

Lees de stand van een potentiometer en stuur het vermogen naar de H-brug waarop een DC motor is aangesloten, zodat de snelheid van de DC-motor kan geregeld worden met de potentiometer. Zorg dat wanneer de potentiometer in het midden staat, de motor stil staat, en afhankelijk van naar links of naar rechts draaien van de potentiometer de motor ook naar links of naar rechts draait.

Oefening gevorderd 2

Stuur een LCD aan via I²C bus en een PCF8574. Merk op dat hierbij geen liquidCrystal library gebruikt kan worden. De LCD signalen moeten dus zelf gegenereerd worden.
Laat de tekst "Hello World" verschijnen.